Otvorenie reštaurácie nesie so sebou mnoho povinností

Otvorenie reštaurácie so svojimi blízkymi
Program na otvorení reštaurácie

Otvorenie reštaurácie je pre mnohých podnikateľov splnenie ich veľkého sna. Otvoriť si reštauráciu podľa vlastných predstáv je naozaj niečo výnimočné. Okrem toho, že to so sebou prináša mnoho radostí, prináša otvorenie reštaurácie so sebou aj mnoho povinností a vybavovania. Aj keď už samotné otvorenie je pekný ceremoniál, treba sa na túto akciu a celkový chod reštaurácie dobre pripraviť. Čo všetko teda so sebou prináša otvorenie reštaurácie?

Netreba zabúdať na detaily

Otvorenie reštaurácie si vyžaduje dlhé prípravy
Detaily sú pri otvorení reštaurácie tiež dôležité

Ak sa chystáte si otvoriť reštauráciu, prechádza tomu mnoho a mnoho úkonov. Od vypracovanie si podnikateľského plánu, cez mnoho iných povinností. V krátkosti si objasníme čo otvorenie reštaurácie so sebou prináša. Na samom začiatku je potrebné si vytvoriť finančný plán. Zhodnotiť koľko máme vlastných prostriedkov a koľko financií ešte bude treba požičať, poprípade zohnať na to investorov, či sponzorov. Po vytvorení takého plánu sa musíte ďalej rozhodnúť, či si zabezpečíte vlastné priestory, či si ich zakúpite do vlastníctva alebo si prenajmete. Väčšina ľudí dnes siaha po druhej možností a to je prenájom priestorov. Následne je potrebné si zvoliť, aký typ reštaurácie to vlastne bude, vegetariánska, sushi bar, slovenská alebo akákoľvek, aká sa vám páči. Potom si treba zaobstarať inventár. Teda najskôr si treba vybaviť kuchyňu, všetky spotrebiče, riady a náradia. Následne si treba zabezpečiť nábytok a zariadenie do samotnej reštaurácie. Čiže stoly, stoličky, poprípade nejaké boxy, barové stoličky, bar, no všetko čo potrebujete. Samozrejme nezabúdajte ani na dekorácie a štýlové doladenie detailov. Práve tie v mnohých prípadoch robia z vašej reštaurácie špeciálne miesto. A samozrejme aj jedlo, ktoré tam podávate. Následne netreba zabúdať ani sa dosť podstatnú zložka  tou je samotný personál. Bez nich by ste si veľmi neporadili, preto vyberajte spoľahlivo kuchárov, čašníkov, účtovníčku a podobne. Treba ich samozrejme vedieť aj adekvátne oceniť.

Program na otvorení reštaurácie

Vaše otvorenie reštaurácie by malo byť ako malé narodeniny reštaurácie. Pozvite si hostí, možno zabezpečte hudbu a najmä , dajte o sebe vedieť. Reklama, sociálne siete, všade, kde sa môžu o vás ľudia dozvedieť a prísť navštíviť vašu reštauráciu. Pretože aj keď je to váš sen, je t predsa najmä pre ľudí a oni sú tou odmenou, ich pochvala a uznanie vás uistí v tom, že otvorenie reštaurácie je skvelý nápad.