Máte radi sladký obed? Moravské koláče vás zaručene zasýtia!

Moravské koláče z hladkej múky
Pečenie moravských koláčov

Mnohé gazdinky, ktoré sa venujú pečeniu vedia, že pripraviť kvalitné a chutné kysnuté cesto. Ak ste začínajúca pekárka, tak pravdepodobne môžete mať problém urobiť kvalitné kysnuté cesto. No správnym receptom a chuťou to  zaručene zvládnete. Každý si spomína na víkendy u starej mamy, ktorá vypekala výborné koláče z kysnutého cesta, ako sú kakaové, makové či tvarohové záviny, moravské koláče či pečené buchty.  Všetky koláče z kysnutého cesta sú vhodné ako zákusok ku káve, ale aj na večeru či raňajky. Záviny, moravské koláče i pečené buchty skrývajú tajomstvo vo vnútri, pre ktoré ich každý miluje. Tým tajomstvom môže byť tvaroh, lekvár, čokoláda, kakao či mak.

Pripravte si výborné moravské koláče z kysnutého cesta

Kysnuté cesto na moravské koláče
Príprava moravských koláčov

Kvalitné koláče z kysnutého cesta sa často vyberú z rúry a už aj sa všetci na ne vrhnú, kým sú teplé. Hoci pre žalúdok to nie je nič príjemné, no na druhej strane pre chuťové poháriky je to pôžitok. Ak patríte medzi ľudí, ktorí milujú sladké a nemajú problém mať aj sladký obed, tak moravské koláče sú vhodné aj na obed, pretože vás zasýtia. Moravské koláče sú z kysnutého cesta, vo vnútri je tvaroh často aj s hrozienkami a na vrchu sa dá lekvár a posypú sa mrveničkou, ktorá je z masla a práškového cukru. Po upečení si moravské koláče môžete vychutnať s čajom alebo poobede ku káve. Viete, čo budete potrebovať na kysnuté cesto, z ktorého upečiete výborné moravské koláče? Pred začatím si prichystajte pol kila múky, kryštáľový cukor, vajce, tuk, mlieko, soľ a samozrejme potrebujete droždie, ktoré tvorí základ kysnutého cesta. Po tom ako si pripravíte všetky suroviny, môžete začať s prípravou kvásku. Ten vytvoríte z mlieka a droždia. Medzi tým si zmiešate suroviny, pridáte pripravený kvások a vymiesite cesto, ktoré prekryjete utierkou a necháte vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto tak vyvaľkáte a naplníte plnkou. Zatočíte koláčik, spravíte jamku, do ktorej dáte lekvár a posypete posýpkou. Takto pripravené koláčiky položíte na vymastený plech alebo na papier na pečenie, potriete vajcom, aby sa krásne leskol a môžete ho piecť. Moravské koláče sa pečú na 200 stupňoch asi 35 minút. Ak hľadáte viac informácií o moravských koláčoch, prípadne hľadáte viac receptov, navštívte webovú stránku https://www.sweet-family.sk/.